A dunaföldvári, függetlenként megválasztott polgármester és alpolgármester, a veszélyhelyzet alatt, amikor a különleges jogrend alapján a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat, egymásnak adtak jutalmat - tudta meg a Telex.

Korábban hasonló hírek jelentek meg Balatonalmádi és Gyál polgármestereiről is, bár ők egészen egyszerűen maguknak határoztak meg jutalmat.

Dunaföldváron Horváth Zsolt polgármester csak arról döntött hivatalosan, hogy a helyettesének, Süveges Árpád Róbertnének jár „3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalom. A polgármesternek kiosztott „5 havi illetményének megfelelő” jutalomról pedig az alpolgármester határozott, ugyanazon a napon.

Az, hogy a többhavi fizetésnek megfelelő összegek pontosan mekkorák, nem derül ki a közzétett határozatokból, ahogy az sem, hogy az alpolgármester pontosan mivel érdemelte azt ki.

A polgármester a hivatalos indoklás szerint „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapta meg a pénzt.

hirdetés

Ez azért is érdekes, mert Horváth Zsolt és Süveges Árpád Róbertné határozata is április 7-ei keltezésű, vagyis akkor még egy hónapja sem volt veszélyhelyzet az országban, amikor a különleges jogrend értelmében arról döntött Dunaföldváron az alpolgármester és a polgármester, hogy megjutalmazzák egymást.

A portál írásban is megkereste az önkormányzatot, mert szerették volna kideríteni, hogy mennyi jutalmat adtak egymásnak a városvezetők, illetve hogy pontosan mivel érdemelték ki a pénzt, de sem Horváth Zsolt polgármester, sem pedig Süveges Árpád Róbertné nem reagált a megkeresésre.


hirdetés