Április 30-án csütörtökön indult el az RTL Klub új műsora a Bűnös lelkek, ami a készítők szándéka szerint a hazai bűnelkövetés olyan eseteit veszi elő, amelyek „nem hagyják nyugodni a magyar társadalmat”.

A régi, nagy bűnügyi műsorok, mint a Kékfény, a Kriminális vagy épp a Forró nyomon kitaposott útján járó műsor

exkluzív interjúkkal, eredeti felvételekkel és színészek által rekonstruált jelenetekkel mutatja be a kegyetlen bűntényeket.

Az első adás az utóbbi évtizedek egyik legmegrázóbb esetét, a mindössze 11 éves Szita Bence brutális meggyilkolását járta körül. A felsőmocsoládi kisfiút mostohaanyja, nevelőapja élettársa, Polcz Erika gyilkolta meg két hajléktalan férfi, Bogdán József és Kertész József segítségével. A nő szerint a fiú volt az akadálya, hogy együtt lehessen élettársával (Bence nevelőapjával). Holttestét Kaposvár Toponár városrészének közelében ásták el. Tettükért mindegyiküket tényleges életfogytiglanra ítélték - azaz a feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.

A műsorban megszólal az azóta már elhunyt két tettestárs (Polcz Erika korábban, 2017-ben halt meg rákbetegségben a tököli rabkórházban), akik a bejátszások alatt - csakúgy, mint korábban a tárgyalásokon - végig egymásra, illetve Polczra mutogatnak, a maguk szerepét csökkenteni igyekeznek a bűncselekményben. Ezen kívül részletesen is beszélnek a gyilkosság körülményeiről. (A tettéért egyébként később csak Kertész kért bocsánatot,

hirdetés

A műsorból vett bejátszások alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására, megtekintésüket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Gyerekgyilkosok: egymásra mutogattak Szita Bence gyilkosai

Kattints még több Bűnös lelkek tartalomért!

A Bűnös lelkekben arról a kevesebbet hangoztatott tényről is sokat beszélnek, hogy Polcz Erika korábban méreggel már meg akarta ölni Bencét, amiért a kisfiúnak több rosszulléte is volt. Az igazán komoly kérdést egy hangfelvétel veti fel, amin a nő beszél is tervéről - azaz volt, aki tudta, hogy Erika fejében gyilkos gondolatok fogalmazódtak meg, bejelentést mégsem tett senki. Érdekes módon ezt a tényt külön eljárásban sosem vizsgálták.

Polcz Erika korábban meg akarta mérgezni Bencét

Kattints még több Bűnös lelkek tartalomért!

A műsor egyik legmegrázóbb pontján Bence édesanyja is elmeséli, milyen körülmények között tudta meg, hogy kisfiát meggyilkolták. Beszél arról is, a nyomozó kérése ellenére megnézte a holttestről készült fotókat, mert - mint mondja - anélkül nem hitte volna el, hogy fia tényleg meghalt.

Így tudta meg Szita Bence édesanyja, hogy kisfia meghalt

Kattints még több Bűnös lelkek tartalomért!

A műsorban meglepően erős higgadtsággal mesél Bence nagymamája arról, hogy Polcz Erikán már korábban is látszott, hogy nem szereti Bencét. Folyamatos lelki terrorjával már életében megkeserítette a fiú mindennapjait.

A nagymama szerint látszott, hogy mostohaanyja nem szereti Bencét

Kattints még több Bűnös lelkek tartalomért!

A Bűnös lelkek tehát arra vállalkozik, hogy csütörtök esténként bemutassa azokat a bűncselekményeket, amit emberi ésszel nehéz felfogni és feldolgozni.

A következő adásokban olyan eseteket láthatunk, mint a 2002-es, nyolc halálos áldozattal járó móri mészárlás vagy a Bene László 90-es évek eleji rablógyilkosságai, de szó lesz a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb elkövetőjének, a százhalombattai rémnek a tetteiről is.

A műsor rendezője Kondor Gyula, két műsorvezetője Gál Petra és Bányai Viktor.


hirdetés