A paranoid skizofréniában szenvedő nő valószínűleg téveszméi hatására követte el a gyilkosságot. Minden bizonnyal kényszergyógykezelés vár rá.


Egy korábbi MDF-es politikus felesége lett a tavaly áprilisi Bimbó utcai gyilkosság áldozata. A tragédia akkor következett be, amikor a 32 éves P. Gabriella felment a II. kerületi lakásba, és többször megütötte anyját, majd egy kábellel és telefonzsinórral megfojtotta.

A Blikk úgy tudja, hogy P. Gabriella eredetileg egy Csongrád-Csanád megyei kórházban született, de a vér szerinti anyja lemondott róla. Az intézmény egyik sebésze és felesége fogadta örökbe, és szeretetben nevelték fel. A családfő időközben elismert orvossá és politikussá vált, aki 1988-ban csatlakozott a Magyar Demokrata Fórumhoz és később országgyűlési képviselő lett.

Gabriella élete azonban félresiklott. Szociális gondozóként és ápolóként dolgozott, ám idővel szétesett az élete. Többször voltak ellene eljárások rongálás, könnyű testi sértés, zaklatás és súlyos testi sértés miatt. Két apától két gyermeke született, akik közül a nagyobbik hatéves, a kisebbik pedig kétéves volt a tragédia idején.

A gyilkosság napján P. Gabriella felment a szülei budai lakására, ahol dulakodni kezdett anyjával. A 77 éves családfő ekkor éppen kórházban tartózkodott. Az ügyészség nyomozása szerint Gabriella pénzügyi problémák miatt követte el a gyilkosságot. Két kézzel megragadta anyja torkát, dulakodtak, majd a földre került asszonyt megfojtotta. Mindeközben Gabriella kislánya a szomszéd szobában tartózkodott.

– nyilatkozta dr. Ticsinyin Anton, Gabriella ügyvédje. Vallomása szerint azonban nem pénzügyi problémák vezettek a tragédiához, hanem gyermekkori sérelmei és mentális betegsége. Paranoid skizofréniában szenved, ami az igazságügyi elmeorvos-szakértők és gyógyszerek hatására állapota javulhat. Ha elrendelik a kényszergyógykezelését, félévente felülvizsgálják az állapotát.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!