Mi is írtunk arról, hogy egy éve jöttek a világra Debrecenben a négyes ikrek, akiknek az édesapjuk is négyes ikerként született. A programozott császármetszéssel végzett szülést Dr. Póka Róbert professzor, klinikaigazgató és Dr. Jenei Katalin szülész-nőgyógyász segítette 2016-ban.

Az ikrek közül három lány és egy fiú. Az 1500 és 1900 gramm közötti súllyal született babák, Boglárka, Flóra, Jázmin és István egészségesen születtek a terhesség 34. hetében, édesanyjuk probléma nélkül hozta világra őket. Külön érdekesség volt, hogy az édesapa is szintén négyes ikerként született. Harminc éve ő is császármetszéssel jött a világra, és az akkori orvosi csapatnak szintén tagja volt Dr. Póka Róbert.

Magyarországon átlagosan négyszáz-ötszázezer szülésre jut egy négyes ikerszülés. Egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, így négy-öt évente van esély négyes ikrekre.

Így néztek ki nem sokkal a születésük után:

Négyes ikrek születtek Debrecenben

A három kislány és egy kisfiú, akik természetes úton fogantak születésüket követően rövid időre inkubátorba kerültek, majd egy ideig az újszülött osztályon látták el őket.

Négyes ikrek születtek Debrecenben

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!