Mindössze egy szavazat volt a különbség az önkormányzati választásokon a Csongrád megyei Kisteleken a fideszes Nagy Sándor és a független Mészáros Gábor között az előbbi javára. A hétezres településen a 2524-en adták le a voksukat, Nagy Sándorra 1224-en, míg a független Mészáros Gáborra 1223-an, emellett volt az urnákban 77 érvénytelen, lebélyegzett szavazólap is. Az egy szavazatos különbség miatt Mészáros előbb a helyi, majd a területi választási bizottsághoz fordult azért, hogy újraszámlálják a szavazatokat.

Mészáros szerint megzavarhatta a szavazókat az is, hogy a szavazólapon egy harmadik aspiráns, Tóth Szabolcs neve is szerepelt a polgármesteri posztra, ám ő visszalépett, ezért a választás előtt egyenként kellett kihúzni a nevét a szavazólapokról. Ez meg is történt, ám Mészáros szerint nem minden esetben húzták ki a neve mellett szereplő kört, amely megtéveszthette a szavazókat.

Fellebbezésben emellett az is szerepelt, hogy két szavazókörben összesen 5 szavazattal kevesebb volt, mint ahányan átvették a szavazólapot, illetve azt is szerette volna kivizsgáltatni, hogy az egyik szavazókörben szavazó külföldi munkavállalók nem fiktív lakcímmel voksoltak-e.

Mészáros fellebbezését azonban a helyi és a területi választási bizottság is elutastotta, mondván, hogy Mészáros

"konkrét tényállításhoz kapcsolódó konkrét jogsértést" nem nevezettt meg, illetve konkrét bizonytékai sem voltak.

Emellett a Kúria korábbi határozataira hivatkoztak, amelyek szerint önmagában nem indokolja az újraszámolást sem a kis szavazatkülönbség, sem a felvettnél kevesebb szavazólapok száma az urnákban, sem az országos átlagnál magasabb érvénytelen szavazatok aránya.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a területi választási bizottság elutasító határozatát, arra hivatkozva, hogy sem kifogást, sem fellebbezést nem nyújtott be Mészáros a területi választási bizottságnál.

A független jelöltnek ugyanis egyidejűleg két jogorvoslati kérelmet kellett volna benyújtani, egy kifogást a választás szabálytalansága miatt, illetve egy fellebbezést az eredmény kifogásolása miatt. Mivel a benyújtás elmaradt, a Szegedi Ítélőtábla nem látott lehetőséget a szavazatok újraszámlálásának elrendelésére.

Ennek megfelelően Kistelek polgármestere jogerősen is Nagy Sándor.