A Donna Nook természetvédelmi területen rengeteg kúpos fóka él: szám szerint nagyjából 4000 példány, amelyek közül néhányat sikerült lencsevégre kapnia Dan Thurling amatőr fotósnak. A fotók közül az egyik azért kifejezetten szomorú, mert a rajta szereplő bébifóka éppen egy Starbucks üveggel játszik.


A brit fotós az IFLScience-nek elárulta, hogy azért ment fotózni a területre, mert a kúpos fókák csak nagyjából 2,5 hónapot töltenek el itt szaporodási időszakban. A nőstények szeptembertől novemberig adnak életet a kicsinyeiknek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dan Thurling (@danthurlingphotography) által megosztott bejegyzés, Nov 21., 2019, időpont: 11:10 (PST időzóna szerint)

Bár a kúpos fókák nem kifejezetten veszélyeztetettek, a hulladékok tönkreteszik az élőhelyüket, ez tökéletesen látszik Thurling képein is. Nemcsak a fókák életét keseríti meg azonban az egyre növekvő szemétmennyiség: nemrég érkeztek hírek egy bálnáról is, amelyet partra mosott a víz, és amelynek emberi hulladékot találtak a gyomrában - valószínűleg ettől pusztult el.

Az IFLScience beszélt a Starbucks kommunikációs vezetőjével, Jory Mendes-szel, akit mélyen elszomorítottak a képek, és megígérte, hogy együttműködik majd a Donna Nookot kezelő alapítvánnyal, hogy a kávézólánc hozzájárulhasson a jobb hulladékgazdálkodáshoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!