Tracy Fitzgerald roppant egyszerű, de igen hatásos trükkel oldotta meg, hogy a család reggelei a lehető legkevésbé legyenek kaotikusak.


Az angliai Hullban élő 37 éves nő két gyerekét indítja iskolába, a 7 éves Nathant és nővérét, a 8 esztendős Megant. Az anya a Mirrornak elmondta: mivel a reggelek olykor meglehetően stresszesek, ilyenkor a ruhák keresgélése és válogatása az, amire a legkevésbé vágyik az ember. Ezért Tracy a következő módszert vezette be két évvel ezelőtt:

a gyerekeknek vett öt-öt ikeás műanyag fiókot, és vasárnaponként, minden egyes tárolóba - rendszerezve, akár a sok gyógyszert szedők a heti adagolóba - előre bekészíti az egyes napokra a ruhákat. A gyerekek minden reggel ott találják a dobozban az összes szükséges ruhát a zoknitól a pulóverig, és maguk is gyorsan fel tudnak öltözni (nem titkoltan az önállóságra motiválja őket így az anya), és Tracy állítása szerint legalább 10 értékes percet spórolnak így a kapkodós reggeleken.

A családban azért is szükség van a rendszerességre, mert a kislány, Megan ritka betegségben, Prader Willi szindrómában szenved - ennek egyik tünete az állandó fékezhetetlen étvágy -; így előre gondosan meg kell tervezniük mindent.

Preparation is key in this household. With Nathan off to school today and Megan going back tomorrow, my 'mum hack'…

Közzétette: Megan's Journey - Fundraising for Research to find a Cure for PWS - 2019. szeptember 3., kedd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!