Holtan találtak a tengeren a 75 éves francia Jean-Jacques Savint, aki január elsején azért indult útnak kenujával, hogy megpróbálja egyedül átevezni az Atlanti-óceánt. A tragikus hírt a sportember csapata osztotta meg.

"Sajnos ezúttal az óceán erősebb volt barátunknál, aki annyira szerette a vitorlázást és a tengert" - olvasható a közleményben.

A francia 2019-ben egy nagy hordóban már teljesítette a távot, ezúttal úgy tervezte, hogy körülbelül három hónapot tölt a 8 méteres kenujában, amelyet a barátjaként emlegetett.

Csütörtök este azonban változott a helyzet, Savin két vészjelzést is leadott, családja azóta sem kapott hírt róla. Pénteken aztán a kenuját felborulva találták meg az Azori-szigetek közelében, a család beszámolója szerint

Jean-Jacques holtteste élettelenül feküdt kabinjában. Az egykori katonai ejtőernyős, aki múlt héten libamájjal és pezsgővel ünnepelte 75. születésnapját a tengeren, január 1-jén indult útnak a dél-portugáliai Sagresből, azzal a céllal, hogy egyedül keljen át az óceánon.

Philippe Lopez / AFP Jean-Jacques Savin január elsején indult el utolsó útjára

Szerdán még azt írta közösségi oldalán, hogy az erős szél miatt hosszabb lesz az útja, és gondjai vannak a napenergiával. De hozzátette, nincs veszélyben.

Úgy tervezte, hogy ha megérkezik Ponta Delgada gyönyörű kikötőjébe, orvosolja a problémákat.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!