Veres István öt hetes kiképzés után hétvégén tette le az esküt, a zubbonyára pedig egyből alezredesi rendfokozat került.


A honvédelmi minisztérium szerint megilleti Veres Istvánt, Novák Katalin férjét, hogy egyből alezredesként szerelt fel - derül ki a RTL Híradóból. Néhány hete azonban alezredesek, ezredesek, tábornokok százait rúgták ki „fiatalítás” miatt.

Erről maga Novák Katalin is beszámolt a Facebook-oldalán, képet és videót is megosztott az eseményről.

Ezen szúrta ki Szabó Sándor rendvédelmi szakértő, hogy Veres zubbonyára az öt hetes kiképzés végén alezredesi rendfokozat került.

A Híradó által megkérdezett katonai szakértő szerint azonban nem példa nélküli, hogy valaki alezredesként kezdje katonai karrierjét.

- mondta Krizbai János.

Harangozó Tamás, a honvédelmi bizottság szocialista tagja szerint azonban mégis rossz üzenete van a kinevezésnek és az időzítésnek.

„Alezredesek, ezredesek, tábornokok százait rúgták ki az elmúlt hetekben, meg rúgják ki most is, 45 év felett, 25 év szolgálati viszonnyal. Aközben a köztársasági elnök férje néhány hetes gyorstalpaló után pedig alezredesként - igaz, hogy tartalékos - de alezredesként jelenik meg a közvélemény előtt” - mondta az ellenzéki politikus.

A csatorna megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy

Azt is hozzátették, hogy a köztársasági elnök férjét is megilleti a kiképzés és a tényleges szolgálatteljesítése alatt az illetmény, illetve a rendelkezésre állási idő alatt a rendelkezésre állási, amelynek teljes összegét felajánlotta a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány részére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!