A frigyet egy 54 éves török férfi szervezte. A nőt bezárták egy panzióba, ahonnan a rendőrök szabadították ki.


Hamis házasságközvetítőkre csaptak le a rendőrök a szlovákiai Tardoskedden - írja a Blikk. A hatóságoknak a város polgármester jelezte: a helyi anyakönyvvezetői hivatalban egy fiatal, várandós, a szlovákiai magyar kisebbséghez tartozó nőt akartak házasságra kényszeríteni azért, hogy a férje így uniós állampolgár lehessen.

„Jelentettem az esetet a hatóságoknak, mert nagyon gyanús volt.

A kismamát a rendőrség segítségével biztonságba helyeztük, nehogy megfélemlítsék, illetve arra kényszerítsék, hogy vonja vissza a vallomását” - mondta Tóth Marián a lapnak.

A szlovák rendőrség március elején Vágsellyén akadályozta meg egy Ausztriában élő 28 éves migráns és egy 22 éves helyi nő hamis frigyét. Az üzletet egy 54 éves török férfi szervezte, aki korábban már Udvardon is beszervezett a vevőnek egy menyasszonyt, de ott az ara végül meggondolta magát, és elszaladt a házasságkötő-teremből.

Tóth Marián polgármester jelzésére azonban a rendőrök a menyasszonyt kiszabadították, az arára váró rokonokat pedig a házasságkötő-teremben fogták el.

A szlovák rendőrség nem csak álházassággal, de embercsempészettel is megvádolta a közvetítőket és a férjjelölteket, akik így 12 év börtönt is kaphatnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!