Toby Addison elmondása szerint azzal is megvádolták, hogy rejtett kamerával felvételeket készít. A brit férfi hiába mutatta a vakvezető botját, nem hittek neki.


Egy edzőteremben azzal vádoltak meg egy vak férfit, hogy zavaróan bámul egy nőt, és rejtett kamerás felvételeket készít, ezért kitiltották a helyről. Toby Addisont rosszul érintette az eset, de elmondása szerint ebből is tanult, és azóta is aktívan küzd a látássérültek diszkriminációja ellen.

Addison születésekor nem volt látássérült, azonban 11 éves korára elvesztette látása 80 százalékát.

TikTok-videóit rendre sokan megnézik, gyakran szerepel a közösségi médiában, és szívesen vállal nyilvános szerepléseket. Legutóbb egy podcastműsorban elmesélt egy bizarr történetet, amely 17 éves korában esett meg vele egy edzőteremben.

„Csak néztem magam elé, egy nő pedig valamilyen gyakorlatot végzett. Nem tudom, mit csinált, guggolásokat végzett-e, vagy bármi mást, ami miatt úgy érezte, kiszolgáltatott helyzetben van, és zavarja, ha nézik. Odajött hozzám, és először nem is tudtam, hogy nekem beszél. Aztán észrevettem, hogy ezt mondja nekem: »Miért bámulsz engem? Fejezd be! Ne legyél ilyen hátborzongató!«” – mesélte a vak fiatal.

Hozzátette, gyorsan bocsánatot kért a nőtől a félreértésért, elmagyarázta neki, hogy vak, és megmutatta a vakvezető botját.

Toby Addison elismerte, az incidens nagyon rosszul esett neki, de azt mondta, mostanra megtanulta, hogyan álljon ki magáért és látássérült sorstársaiért.

Forrás: LADbible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!