A BMW új, elektromos modellje ihletett az egész menüsort.

Képzelj el egy olyan vacsorát, ahol az ételek mellett a fények és a zene is egybeforr az egyedi koncepcióval. Ahol a téma sem szokványos, és a menü nagy része sem egyszerűen, csak tányérokon érkezik. Képzelj el egy vacsorát, ahol a vendégek mind, egy asztalnál ülnek, és ahol az ételek készítésének folyamatába is beavatja a jelenlévőket a séf és csapata.

Ez egy olyan vacsora, ami minden bizonnyal maradandó élmény lesz. Ezt az élményt pedig az ANIMA project szolgáltatja.

Di mi is az az ANIMA?

Egy kísérleti konyha, az Arany Kaviár Étterem mellett, ahol José Guerrero (kutatásfejlesztéssel is foglalkozó, úgynevezett R&D séf) tematikus vacsorákon keresztül mutatja be, hogy mi van a komfortzónán túl.

Egy kreatív tér, ahol találkozik a gasztronómia, a kutatás, a design, valamint különböző szakemberek és szakterületek, hogy együtt új megoldásokat és élményeket dolgozzanak ki.

A BMW i5 amellett, hogy továbbra is luxusmodellnek számít, a fenntartható jövőhöz is hozzájárul. Az újrahasznosított anyagok alkalmazásával, valamint a „zöld” elektromos energia gyártásba való bevonásával gondoskodik a CO₂-lábnyom optimalizálásáról. Ráadásul az első olyan modell, amely vegán belső térrel is megrendelhető.

Az autó design elemei mellett a vacsorában is megjelennek a fenntarthatóbb jövőért tett törekvések. A menü minden része hazai alapanyagokra épül, melyeket maximum 100 kilométeres körzetből, elektromos járművekkel szereztek be.

A vacsorához használt étkészlet többek között az autóiparból származó újrahasznosított anyagokból készült, az alkatrészeket pedig különböző művészi eljárásokkal kezelték, hogy új életre keltsék őket. A vendégek emellett olyan különleges konyhatechnikai eljárásokkal találkozhatnak, mint a fagyasztva szárítás (liofilizálás), az aromák desztillálásához használt rotációs párologtatás, vagy éppen a speciális koreai occo gép, mellyel az ételeket magas nyomás alatt főzhetik.

Nem szeretnénk minden poént előre lelőni, hiszen a vacsora a nagyközönség számára is elérhető. Összesen 10 alkalommal lesz meghirdetve az Arany Kaviár konyhai laborjába.

Ezek közül az első kettő időpont már be is telt, de érdemes feliratkozni a levelezőlistára ITT, ha a későbbiekben le szeretnétek csapni egy-két helyre.

Jöjjön még pár kép az első estéről, ami bár kissé spoileres, de mégsem lő le mindent, hiszen az ízekkel, illatokkal és a helyszínen tapasztalható hangulattal válik csak teljessé az élmény.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!