Egy traktor utánfutója gázolt el egy kétéves kisfiút a Pest megyei Aszódon szombat délután. A gyerek az édesanyjával és négyéves testvérével egy magán-üdülőterületen szedett pipacsokat az út szélén, amikor elhaladt mellettük a pótkocsis traktor.

A kétéves kisfiú fel akarta dobni az utánfutóra a pipacsokat, ekkor került a kerék alá.

"Az egyik kisfiú a pótkocsi után szaladt, egy virágot szeretett volna a pótkocsiba dobni, de sajnálatos módon a kerék alá esett. Ahogy én tudom, súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett"

- mondta az RTL Híradónak Pénzes Tiborc Szabolcs, Aszód polgármestere.

A közelben lakók azonnal odarohantak, hogy segítsenek, közben többen is hívták a rendőröket és a mentőket.

hirdetés

"A kisfiúhoz több mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottunk. Koponyasérülést, agyrázkódást kellett feltételezni, úgyhogy ennek megfelelően rögzítették a testét, infúziót kötöttek be neki, és helikopterrel szállították a Heim Pál Kórházba"

- fogalmazott Győrfi Pál.

Az RTL Híradó szerint a magán-üdülőterületre, ahol a baleset történt bárki bemehet, nincs lezárva. Így juthatott be az édesanya is a két gyerekével. A Híradó úgy tudja, hogy az anya mindkét kisfiú kezét fogta, amikor elment mellettük a pótkocsis traktor. A 2 éves kisfiú azonban kiránthatta a kezét a fogásból, így eshetett a kerekek alá. A polgármester szerint is szerencsétlen véletlen, ami történt.

"Úgy tűnik, hogy egy szerencsétlenségről van szó. A kisfiú talán holttérbe kerülhetett, ezért talán nem vette észre a vezető, és így történhetett meg ez a baleset"

- fogalmazott a polgármester.

A kisfiút már tegnap megműtötték a kórházban, mára pedig stabilizálódott az állapota. Hogy végül lesznek-e maradandó sérülései, nem tudni.

A Híradó úgy tudja, az édesanya a baleset óta folyamatosan a kórházban van kisfia mellett. A rendőrök még nem tudták kihallgatni, annyira megviselték a történtek. A Híradó információi szerint egyelőre sem őt, sem a traktor vezetőjét nem gyanúsították meg. Még vizsgálják, hogy egyáltalán hibázott-e valaki.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés