December első napján jelenetette be a Forma-1-es Haas csapata, hogy az orosz Nyikita Mazepin lesz a következő évben a megújuló csapat egyik pilótája.

Kapcsolódó

Amíg Grosjean gyógyul, a Haas már szerződtetett egy új pilótát

Úgy néz ki, az istállónál az újoncokra szavaznak 2021-ben.

Az orosz versenyző rendkívül nehéz személyiségnek számít és nem is kellett hozzá sok, hogy újra tegyen valami sokkolót. A pilóta Instagram-oldalára felkerült egy videó, ahol az anyósülésről visszafordulva megfogja egy hátul utazó nő mellét. Mazepin kezét félrelökte a sértett és a középső ujját mutatta neki. A felvételt ugyan törölték azóta, hatalmas felháborodást okozott.

A Haas csapata egyáltalán nem támogatja azt a viselkedést, amelyet Nyikita Mazepin tanúsított a közösségi médián megosztott videóban. Ráadásul a puszta tény, hogy ilyen videót tett közzé, önmagában is irtózatos. Az ügyet csapaton belül fogjuk kezelni, további nyilatkozatot nem adunk a témában

- írta szerda délelőtt a Haas csapata.

TEAM STATEMENT: Haas F1 Team does not condone the behavior of Nikita Mazepin in the video recently posted on his social media. Additionally, the very fact that the video was posted on social media is also abhorrent to Haas F1 Team. (1/2)

- Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 9, 2020

Mazepin a múlt héten, Bahreinben lezárult Forma-2-es szezonban két futamgyőzelmet aratott és ötödikként végzett, így jutott lehetőséghez az F1-ben. A Haas közleményével egyidőben az orosz pilóta is közzétett egy bocsánatot kérő nyilatkozatot.

pic.twitter.com/KwVk5fONxV

- Nikita Mazepin (@nikita_mazepin) December 9, 2020


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!