A nő kétszer is véget akart vetni az életének, egyszer az autók között, egyszer a villamos alatt. Mindkétszer a munkába tartó alezredes volt az őrangyala.


Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a Budapesti Rendőr-főkapitányság főtisztje – csak úgy, szolgálaton kívül, munkába menet – írja Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Kovács Attila rendőr-alezredes, a BRFK Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője még egy márciusi napon a reggeli órákban figyelt fel egy nőre a forgalmi sávok között. Mint mondja: „Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát.”

Ezért átkarolta, és amilyen gyorsan tudta, levezette az úttestről. „Az út közepén húzódó járdaszigethez voltunk közelebb, oda irányítottam, kézenfekvőbb, biztonságosabb volt, mint a többsávos úton keresztül megközelíteni a járdát.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!