Holtan találták meg Kijevben Vitalij Sisov fehérorosz aktivistát, akinek eltűnését azután jelentették be, hogy nem tért haza a reggeli kocogásból. A Reuters cikke szerint a férfit lakásától nem messze találták meg egy parkban, felakasztva. Az ukrán rendőrség gyilkosság miatt indított nyomozást.


Sisov egy kijevi székhelyű civil szervezetet vezetett, amely a Lukasenka-diktatúra üldöztetése elől menekülő fehéroroszokat segíti szállással, munkával, és jogi segítséggel. Az aktivista épp akkoriban tűnt el, amikor egy fehérorosz olimpikon, Kriszcina Cimanovszkaja menekült státuszt kért a tokiói lengyel nagykövetségen, férje pedig Ukrajnába menekült a diktatúra bosszúja elől.

Volunteers are still searching for Vitaly Shishov, leader of Belarusian diaspora in Kyiv, who went jogging this morning and disappeared. Police traced his phone, K9 searched the woods but to no avail. Friends say he's been followed lately. SBU and Border guard have been informed. pic.twitter.com/ztTl7Fm0j8

- Tadeusz Giczan (@TadeuszGiczan) August 2, 2021

Az ukrán rendőrség közölte, hogy büntetőeljárást indítottak gyilkosság gyanúja miatt, de minden lehetőséget kivizsgálnak, beleértve az öngyilkosságnak álcázott gyilkosság gyanúját is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!