Rábukkantak egy ingatlanra, tele növényekkel, de egy mélyhűtő fiókfogantyújából is drog került elő.

Egy névből kiindulva göngyölítettek fel egy kábítószeres ügyet a Pest vármegyei felderítők – írja a Police.hu.

Az ügyön tavaly nyáron kezdtek el dolgozni.

Végül 2023. január 24-én hajnalban összehangolt akciót hajtottak végre, amiben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, valamint az érdi, ráckevei, szigetszentmiklósi és budaörsi nyomozók is részt vettek. Velük kiegészülve indultak több helyszínre egyidőben.

Az egyik helyszín egy kiskunlacházi cím volt. A több helyiségből álló, L. Zsolt nevén lévő ingatlan tele volt marihuána ültetvénnyel. V. József Viktor és L. Zsolt tartotta fenn a kertészetet, az őrzéssel és a növények gondozásával egy lakcím nélküli férfit, H. Zoltánt bízták meg. Közel 500 tő, különböző fejlődési fázisban lévő növényt foglaltak le. Egy korábbi szüretből megmaradt, 47.053 gramm ág-, és levélvégződés, megtisztított virágzat már vödrökbe porcíózva várt a további adagolási műveletre.

A házban, a rajtaütéskor, a kertészeti és őrzési feladatokkal megbízott, 46 éves H. Zoltán tartózkodott, aki ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja jogerős elzárása meg nem kezdése miatt elfogatóparancsot adott ki. Ez is elég lett volna elfogásához, de nyomósabb volt a munkaköréhez kapcsolódó indok.

A 46 éves V. József Viktort és a 37 éves L. Zsoltot budafoki otthonukban fogták el. Előbbitől 2600 euró, valamint 1335 USA dollár került elő, utóbbi lakásában 13.281.000 forintot találtak. Egyikük sem rendelkezik bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel.

Mindhárom férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsították meg, egyikük sem tett vallomást.

Az akció negyedik célszemélye az ügy mellékszálaként került képbe. A 28 éves Sz. Richárd ugyanis V. József Viktortól szerezte be a Ráckevén és környékén terített kokain és amfetamin adagjait. Őt is elfogták, otthonában 65 gramm fehér port, a gyorsteszt alapján kokaint, a mélyhűtő fiókfogantyújában 18 gramm amfetamint találtak. Ezen kívül 610 ezer forintját is lefoglalták. Munkahelyi öltözőszekrényében 9 gramm fehér port és eszközöket is találtak. Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsították meg.

Az azóta letartóztatott négy férfivel szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le a további eljárást.

VIDEÓ: Kiszélesített felderítés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!