Pénteken akár 31 fok is lehet, de nagy lesz a különbség az országon belül. Vasárnap már csak 13-19 fokos csúcsokra számíthatunk.


Pénteken egy hidegfront előterében helyenként nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki időnként eső, zápor, máshol viszont még sok napsütésre van kilátás. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél, de délután északnyugaton már északnyugatira fordulhat a légmozgás. Kora reggel a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a csúcshőmérséklet 19 és 31 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat, miközben sokfelé nyáriasan meleg időben lesz részünk - írja az Időkép.

Szombaton a hidegfront hatására gyakran erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, délen, délkeleten és keleten helyenként zivatarok is. Délután nyugaton és északnyugaton lehet szárazabb az idő, és süthet ki több órára a nap. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre, de kezdetben a középső tájakon is kialakulhat még eső, zápor, majd estére szinte mindehol megszűnik a csapadék. A Dunántúlon ugyanakkor egyre többfelé kisüt a nap. Az élénk, erős, néhol viharos északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn és kedden naposabb és felhősebb időszakok váltják egymást, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. Hétfőn a Dunától keletre még sokfelé élénk, erős lesz az északi, északkeleti szél, majd kedden már a délies szelet kísérhetik többfelé élénk, néhol erős széllökések. Hétfő hajnalban helyenként, kedden kora reggel már nagyobb területen mérhetünk 5 fok alatti minimumokat. Hétfőn 14-19, kedden 15-21 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!