20 foknál is melegebb lehet vasárnap az Időkép szerint. Egy napra ledobhatod a télikabátodat!


Bár kifejezetten hideg, barátságtalan időjárással indult a hosszú hétvége, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap egészen meleg idő várható, és a nap is sütni fog.

A jó - ugyanakkor szeles - idő azonban csak egy napig tart.

Az Időkép szerint egy hidegfront vet véget az enyhe időnek: hétfőre már csak 7-12 fok lehet a Dunántúlon, míg a Dunától keletre 13-18 fok. Eshet is, napközben főként a Dunántúlon, de este keleten is eshet.

Kedden sokfelé lesz felhős az ég, szórványosan kisebb eső, zápor alakulhat ki. A kissé szeles időben megint csak 8-12 fok várható. Szerdán aztán egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisebb csapadék csupán eleinte délkeleten fordulhat elő, hozzá erős lesz a szél, a levegő pedig 8-14 fokig melegedhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta a hétvégi időjárásról az MTI-nek és a honlapján: Szombaton kezdetben erősen felhős időre számíthatunk, de északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, délután pedig délnyugat felől szakadozik fel, csökken a felhőzet, és arrafelé egyre több helyen kisüt a nap. Napközben főként a Sopron-Siófok-Szeged vonal széles sávjában valószínű eső, zápor, amely estére mindenütt megszűnik. Szombaton napközben a szél nyugatira, délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 9 és 15 fok között várható, de délnyugaton ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Vasárnapra virradó éjszaka elsősorban nyugaton és az északi határvidéken foltokban sűrű köd képződhet, de délelőtt a látási viszonyok gyors javulása várható.

Vasárnap már túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 23 fok között várható.

Vasárnap délután, este a Nyugat-Dunántúlon a megerősödő déli, délnyugati szelet helyenként viharos, 60-65 km/h körüli lökések kísérhetik.

Hétfőn viszont hűvösebb lesz, mint vasárnap, legfeljebb 18 fokig melegszik fel nappal a levegő.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!