Az egyik áldozat felpofozta és elmenekült, a másik pedig telefonon hívott segítséget.


Tavaly júliusban Kaposváron élt hajléktalanként és kéregetésből tartotta fenn magát egy büntetett előéletű férfi, aki az utcán egyedül közlekedő nők bántalmazásával akart értékekhez jutni, derül ki a Kaposvári Járási Ügyészség közleményéből.

A férfi az első rablást a belvároshoz közeli, cikkünk borítóképén is látható felüljárón kísérelte meg, amikor a hajnali órákban ittasan cigarettát kért a munkahelyére tartó idősebb nőtől. Az áldozat a vádlott felszólításának nem tett eleget, hanem megpróbálta kikerülni, de a férfi megragadta egyik karját, meglökte és ököllel mellkason is ütötte, miközben újból cigarettát követelt tőle.

A férfi másnap éjjel egy munkahelyéről hazafelé tartó fiatal nőt követett. Amikor beérte, nem szólt a sértetthez, hanem tenyerét kérőleg felé nyújtotta. Mivel a nő közölte vele, hogy nincs se cigarettája, se pénze, a férfi hirtelen megragadta felsőruházatát és a földre rántotta. A dulakodás során az áldozatnak sikerült telefonon segítséget hívnia, miközben lábaival próbálta a férfit távol tartani magától, így a férfi végül elfutott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt rablás bűntettének kísérlete miatt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!