L. Richárd hétfő reggel érkezett a fővárosba vonattal, már a szerelvényen elkezdődött az ámokfutása.


A december 19-én hét óra körül a Keleti pályaudvarra érkező vonaton egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé.

A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló azt követelte tőle, hogy vegyen fel pénzt. Az így megszerzett 40 000 forint nem volt elég neki, ezért két doboz cigarettát is követelt az áldozatától

- írja a Police.hu

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy XIV. kerületben sétáló fiatal mögé lépett, majd - késsel a kezében - megfenyegette, és tőle is az értékeit követelte. Ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

A zsákmányszerzés itt még nem ért véget. A támadó 15 óra 30 perc körül társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól szintén az értékei átadását követelte. Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a HÉV-ről és távoztak.

A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták a 34 éves L. Richárdot. A férfit három rendbeli rablás miatt hallgatták ki, és be is ismerte bűncselekmények elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és letartóztatását indítványozták. Társát a rendőrök szintén elfogták és kihallgatását követően őt is őrizetbe vették.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!