A Békemenet napján semmi sem volt drága. Tízszer annyit égetett el a Fidesz és a kormányközeli médiumok a Facebookon a háborúzásra, mint amennyit egyébként szoktak.


A szokásos összeg tízszeresét költötték csak szombaton a Fidesz választási üzeneteinek népszerűsítésére a Facebookon, vette észre a Telex. A Meta Hirdetéstár (Ad Library) nyilvános adatai szerint a Békemenet napján 62 245 857 forintot költöttek a kormány narratíváját támogató oldalak az általában szokásos 6 millió forinttal szemben.

Június 1-én a legtöbb pénz a Fidesz Facebook-oldalán megjelent posztok hirdetéseire ment el. A 184 bejegyzésre 19,8 millió forintot égettek el, de a többi oldallal együtt, ahol a Fidesz van feltüntetve a szponzorált posztok finanszírozójaként, az összeg 23 millió.

A Megafon ehhez még 13 millió forintnyi hirdetést dobott hozzá, a Mediaworks kormánybarát médiabirodalom tagjai pedig további 20 milliót. A maradék néhány milliót nagyrészt a közszolgálati hirado.hu, az Alapjogokért központ és névtelen lejárató oldalak adták össze.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!