A 30 éves férfi túl gyorsan hajtott és elvesztette irányítását a jármű felett, majd a szembe sávban frontálisan ütközött egy autóval, amiben egy család utazott.


Egy harminc éves, moldovai embercsempész vezette azt a magyar rendszámú autót, ami súlyos balesetet okozott január 6-án Horvátországban, a Zágráb és Rijeka közötti autópályán. A tragédiában hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek.

A Károlyváros megyei ügyészség vasárnapi közleményében azt írta: a helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a moldovai sofőr észak felé haladt az autópályán, de túl nagy sebességgel vezetett, ezért elvesztette uralmát a gépkocsi felett, a pályaelválasztó korlátnak ütközött, átszakította, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval.

A harmadik áldozat az embercsempész egyik utasa volt, az ő személyazonossága továbbra is ismeretlen.

A horvát hatóságok megalapozott gyanúja szerint a személygépkocsit - amelyben tíz egyiptomi és egy szíriai utazott, akik illegálisan léptek be Horvátország területére - a maga is súlyos sérüléseket szenvedő moldovai állampolgár vezette.

A Károlyváros megyei államügyészség a szökés és a bűncselekmény megismétlésének lehetősége miatt előzetes letartóztatását kérte, amelyet a helyi bíróság jóváhagyott.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!