Az Atya néven említett férfi azután kezdett dolgozni gyorsétteremben, hogy a katolikus egyház többszöri figyelmeztetés után „eltiltotta a papi hatalom és funkció gyakorlásától”.


Kiskorú zaklatása miatt indított eljárást a McDonald’s egy budapesti éttermében dolgozó pap ellen, aki egy 17 éves fiút próbált meg becserkészni - írta meg a 444.hu.

Az Atya néven említett férfi azután kezdett dolgozni gyorsétteremben, hogy a katolikus egyház „többszöri figyelmeztetés”, valamint „egy belső egyházi vizsgálat” után, egyházfegyelmi vétség miatt „eltiltotta a papi hatalom és funkció gyakorlásától”.

Az egyik áldozat viszont elmondta, hogy pontosan hogyan történt a zaklatás. A Balázs álnéven nyilatkozó fiú már egy hete dolgozott az étteremben, amikor az Atya becenéven ismert, a 30-as évei közepén járó férfi elhívta őt és egy másik fiatal fiút bulizni egy Budapesthez közeli városba, ahol öten iszogattak egy lakásban. Kivéve az Atyát, aki mindenkit hazafuvarozott.

Ezután a férfi megpróbálta behálózni a fiút, azaz azt csinálta, amire a szakirodalomban az angol „grooming” kifejezést használják. Ez az, amikor egy felnőtt azért férkőzik egy gyerek közelébe, hogy valamilyen szexuális tevékenységre vegye rá.

A McDonald’s belső vizsgálata során tett vallomásában a fiú elmondta, hogy a férfi szexuális jellegű dolgokat mondott neki, mint például, hogy „áll a nemiszerve, hányszor elégítette ki magát előző este stb.”. Majd ismerősök lettek a Facebookon, és a Messengeren kezdett el írogatni neki hasonló üzeneteket, és hívogatni kezdte, főleg éjfél után.

A lap cikke szerint a McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. gyorsan kivizsgálta az ügyet, de annak eredményéről csak annyit közöltek a fiú megkeresésére, hogy befejezték az ügy kivizsgálását, és hozzátették, hogy „a bejelentett személy már nem dolgozik a társaságunknál, a munkaviszonya időközben megszűnt.”

Az esettel kapcsolatban a 444.hu megkereste a céget, de az nem derült ki, hogy értesítették-e a hatóságokat, hogyan zajlott a vizsgálat, és kirúgták-e a férfit vagy magától ment el.

A 444 az esettel kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar jogrend nem tudja kezelni azt a jelenséget, ami Balázzsal történt, vagyis a groomingot, az ugyanis Magyarországon nem számít bűncselekménynek.

(via rtl.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!