Eddig hat élő személyt találtak meg - írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.


Sikeresen kiemeltünk a romok alól egy másfél éves kisgyermeket és a nagypapáját. Most a 15 éves Ali életéért küzdünk - írta a Facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szerda reggel.

Hétfőn két nagyobb és több kisebb utórengés rázta meg Törökországot és Szíriát, amit kedd reggel egy újabb nagyobb erejű rengés követett. A halálos áldozatok száma már meghaladta az ötezret.

a munkájukat azonban a hideg is nehezíti.

Magyarországról is több mentőegység indult útnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta: összesen 116 főből és 19 mentőkutyából áll a magyar kontingens, amely részt vesz a kutatási, mentési és egészségügyi ellátási munkában Törökországban.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat folyamatosan beszámol az fejleményekről a Facebook-oldalán. Legfrissebb, szerda reggeli bejegyzésükben azt írták, hogy

Kedd esti bejegyzésük szerint összesen hat élő személyt találtak a romok alatt, „mindegyikkel van kontaktunk”. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a kimentésük „hosszú órákba fog telni”, így segítséget kértek a nemzetközi irányítástól.

A szervezet a bejegyzésében megköszönte a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztálynak és a nagykövetségnek, hogy meghallották a felajánlásukat és „profin segítették az útnak indításukat, illetve a Turkish Airlinesnak, hogy „ennyire rugalmasan” tudták megoldani a problémáikat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!