A látogatási tilalom ellenére is megérinthetik a családtagok a beteg hozzátartozójukat a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A szívünk kamrájának elnevezett, speciális plexifallal elválasztott teremben a tilalom ellenére is biztonságosan találkozhatnak a szívbeteg gyerekek és felnőttek szeretteikkel. Egy műanyag kesztyűben még meg is érinthetik a másikat.

A kórházban súlyos szívbeteg gyerekeket és felnőtteket is ápolnak itt. A intézményben covidos betegek nincsenek, de a koronavírus miatt itt is látogatási tilalom van.

Bár gyerekeknél egy szülő bent lehet, de sokan hónapok óta nem látták más családtagjukat. Erre találtak ki egy megoldást, amit szívünk kamrájának neveztek el.

A két bejárattal rendelkező teremben leválasztottak egy kis szobát egy plexifallal. Így tudnak a hozzátartozók találkozni beteg családtagjukkal úgy, hogy közben betartják a járványügyi szabályokat, mégis megérinthetik egymást.

Lehet szorítani a másik kezét, akár egymás arcát is megérinthetik. A főigazgató szerint tapasztalat, hogy ennek gyógyító hatása van. Sokat tudnak meríteni belőle a betegek, akik már nagyon várják a lehetőséget.

hirdetés

A helyiséget minden látogatás után fertőtlenítik, a kesztyűt pedig cserélik. A betegek húsz percig találkozhatnak így családtagjaikkal.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



hirdetés