A volt fideszes, MDF-es, majd DK-s politikus többször mentette már meg bajba került ember életét a hideg fővárosi éjszakában.


Alaposan megváltozott az élete Kerék-Bárczy Szabolcsnak, akinek a neve leginkább a 2000-es és 2010-es évek politikai életéből lehet ismert. Pályáját az MDF tanácsadójaként kezdte, majd az első Orbán-kormány idején 1999–2001 között a külügyminiszter főtanácsadójaként, majd 2001-től három éven keresztül a Magyar Köztársaság Los Angeles-i főkonzuljaként szolgált.

Később az MDF-ben szóvivő lett, 2008–2010 között a párt országos elnökségének is tagja volt. 2009 és 2013 között az Európai Parlamentben politizáló Bokros Lajos tanácsadója volt. Ezután a Demokratikus Koalíció poltikusa lett: előbb a Belvárosban politizált, majd a budapesti XII. kerületben lett képviselő. A politikától 2016-ban búcsúzott el, akkor kilépett a pártból is.

Jelenleg a magánszektorban dolgozik, de emellé másodállásként olyan dolgot is akart tenni, ami kézzel fogható segítségnyújtásnak számít:

Ma már olyan magabiztossággal dolgozik az éjszakai utcai létben, mintha mindig ezt csinálta volna. Pontosan tudja, kinek mikor mire van szüksége: ki az, aki azonnali ellátásra szorul, és ki, akinek csak kisebb segítséget tud nyújtani.

Többször fordult elő, hogy társával együtt valakinek az életét mentették meg azzal, hogy időben intézkedni tudtak a hideg éjszakában.

– többek között ezt is elmesélte jelenlegi munkájáról a volt politikus.

A Kerék-Bárczy Szabolcsról és kollégájáról, Szegedi Dezsőről szóló riportunkat itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!