Szabályosan könyörög az amerikaiakhoz a Facebookon egy Covid-osztályon dolgozó nővér, hogy hagyják ki idén a családi karácsonyt, mert összeomlás szélén állnak a kórházak, írja a The Sun.

Molly-Elizabeth Francis eredetileg a kardiológián dolgozott, innen vezényelték át a kritikus állapotú koronavírusos betegekhez egy New York-i kórházban. A bejegyzését az első héten, egy műszak után írta, amihez egy fotót is mellékelt. A képen az látszik, hogy a fiatal nő arca több helyen feldagadt és kipirosodott a védőfelszerelés folyamatos viselése miatt.

A posztban kitér arra, hogy már a megérkezés is döbbenetes volt.

Alig öltötte magára a covidos ápolók tipikus szkafanderhez hasonló öltözetét, a főnővér máris közölte vele, hogy az első betege éppen haldoklik egy közeli kórteremben. Mindezt teljesen normális, rezzenéstelen hangnemben tudatta az újonccal.

Ezek az egészségügyi dolgozók ugyanis ebben élnek hónapok óta, sokuk számára már teljesen normális lett a koronavírus és minden velejárója. Az eredetileg az írországi Dublinból származó nő bevallása szerint gyomorgörccsel vette fel a munkát, és pontosan tisztában volt vele, hogy az öt betegéből egy még aznap éjszaka meghalhat úgy, hogy ott ül mellette.

hirdetés

"Ezek a betegek félnek. Nővérként nincs rosszabb érzés, mint reménytelennek érezni magad, miközben mindent megtettél, és a pácienseid csak annyit mondanak neked, hogy túl akarnak lenni ezen az egészen és haza szeretnének menni."

A fiatal ápolót nagyon megviselte a műszak, ami után a mosdóban sírta ki magát.

"Sírtam, mert olyan sok embert ismerek, aki már nem veszi komolyan a maszkviselést és a védőtávolságot. Sírtam, mert ez a betegség minden korosztályt érint. Sírtam, mert a Covid nem rosszabb lesz, hanem már most is nagyon rossz"

- folytatja a posztot a kétségbeesett ápoló. Hozzáteszi: most egy olyan kiugró csúcson lehet a járvány, mint nagyjából márciusban volt az első hullám idején.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés