A Kaiser Permanente San Jose Medical Center közleményében az áll, hogy a jelmezt viselő kollégának nem volt semmilyen tünete, de később pozitív lett a koronavírus tesztje. A jelmezből távozó levegő teríthette szét a vírust a kórház többi dolgozója között - írja az NBC News.


A kórház alkalmazottai éppen karácsony előtt kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, az oltóanyagnak így pont nem volt elég ideje kifejteni a hatását az incidens előtt. A sürgősségi osztályt fertőtlenítették a megfertőződött dolgozók pedig karanténba kerültek.

This is the air powered costume an employee wore in the Emergency Dept.of Kaiser Permanente San Jose Medical Center Xmas day to spread cheer. Turns out employee unknowingly had covid , now 43 employees have covid .Kaiser investigating if costume blower helped spread the virus. pic.twitter.com/DLLi8z5e2T

- Marianne Favro (@mariannefavro) January 3, 2021

Kaliforniában, az Egyesült Államok több államához hasonlóan, az utóbbi hetekben nagyon megugrott a regisztrált új fertőzések, és a koronavírusban elhunytak száma is, a kórházak ezért nagyon leterheltek. A 39,5 milliós Kaliforniában eddig közel 2,4 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 26 ezer ember halt meg koronavírusfertőzés következtében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!