Még mindig nincs meg a Vodafone 323 milliárd forintos állami részesedésének megvásárlásáról szóló magyar nyelvű szerződés.


A Vodafone 323 milliárd forintos állami részesedésének megvásárlásáról szóló magyar nyelvű szerződés még mindig nem született meg - ezt állította hétfőn a Fővárosi Törvényszéken a 49 százalékos tulajdonrészt az Antenna Hungáriával együtt birtokló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. képviselője.

Az állami részvénytársaság szerint az elmúlt több mint egy hónapos időszak nem volt elég ahhoz, hogy angolból lefordítsák a megállapodást – mondta a 24.hu-nak Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

Ez azonban újabb kérdéseket vetett fel, hiszen a nemzeti vagyonról szóló törvény előírja, hogy az állami szerződéseket magyarul kell megkötni.

Tóth Bertalan korábban Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, hogy járjon utána, van-e magyar szöveg, és ha nincs, akkor indítson pert a szerződés semmisségének kimondásáért. Polt március végén közzétett válaszában nem állította, hogy szabályos a szerződéskötés.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!