Az izlandi autókölcsönző adta a hihetetlenül okos, de mégis kissé bizarr ötletet.


Az egyik legbosszantóbb dolog a sofőrök számára télen a várakozás, amíg beláthatatlanul hosszú percek alatt leolvad a jég az autó szélvédőjéről. Túl azon, hogy idegőrlő az ácsorgás a hideg reggeleken, a befagyott szélvédő rendkívül balesetveszélyes is. A téli időjárás autós szakértője azonban megosztott egy trükköt, mellyel az egész olvasztási procedúra megelőzhető, írja a Mirror.

Az izlandi autókölcsönző tanácsa alapján a jegesedés könnyen megelőzhető egy hihetetlenül okos, de mégis bizarr módszerrel. Ehhez mindössze egy fej hagymára van szükség, a zöldség ugyanis segít a zúzmara megelőzésében.

A Lotus Car Rental szerint a kora reggeli kapkodást megelőzendő,

Léteznek további módszerek is, melyekkel megelőzhető a szélvédő befagyása a téli időszakban. Ilyen lehet például a legtöbb áruházban kapható téli takarófólia vagy egy nagyobb darab kartonpapír is. Legalább ennyire hatékony lehet a bárhol beszerezhető jégtelenítő folyadék alkalmazása.

Amennyiben ezek közül semmi sem áll rendelkezésre, és gyorsan indulni kellene, érdemes egy nejlonzacskót teletölteni meleg csapvízzel, majd a száját befogva a zacskóval átdörzsölni a befagyott üveget. Szakértők szerint azonban óvatosan kell bánni a vízzel: a túl forró, de még akár a langyos víz direkt a szélvédőre öntése komoly károkat okozhat az alaposan lehűlt üvegfelületben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!