A férfit azért akarta elfogni az FBI, mert korábban több tízezer dollárt csalt ki áldozataitól.


Órákon az ablakban ücsörögve azzal fenyegetőzött egy New York-i férfi szerda délelőtt, hogy a mélybe veti magát, írja a New York Post. Ian Mitchell azután ült ki a 31. emeleti lakás ablakába, hogy az FBI elfogatóparanccsal érkezett a lakáshoz.

Mitchell reggel 8 óra 40 perc körül ült ki az ablakba, és valahányszor a nyomozók megpróbáltak a lakásba jutni azt kiabálta, hogy „ugrok”. A 35 éves férfi végül délután egy óra körül tért vissza a szobába, ahol elbarikádozta magát az ablak közelében. Nagyjából egy órával később New York polgármestere, Eric Adams is a helyszínre érkezett.

A dráma végül öt óra magasságban ért véget, amikor a városi rendőrség különleges tisztje a 72 emeletes felhőkarcoló tetejéről egy kötélen leereszkedve az ablakon át bemászott a lakásba és ártalmatlanította a férfit.

Az FBI „fehérgalléros bűncselekmény” miatt adott ki elfogatóparancsot Mitchell ellen, akit egy lepedőbe bugyolálva pszichiátriai vizsgálatra szállítottak a kórházba. A férfi gazdag jamaikai bankárnak adta ki magát, és több tízezer dollárt csalt ki áldozataitól.

Mitchell szerdai fenyegetőzéséről több fotó és videó is készült:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!