A világ egyik legrosszabb helyén található ingatlanjának tulajdonosa állítása szerint nem bánta meg, hogy a zsebkendőnyi házban maradt, ami immár az autópálya közepén található.

Izgalmas építészeti megoldáshoz vezetett egy nő makacs ragaszkodása házához Kínában – írja a Unilad.

A Kanton városában élő, Liang vezetéknevű lakos 2010-ben

A házak lakosait kárpótolták, de Liangnak nem tudtak olyan ajánlatot mondani, amit elfogadott volna. A hatóságok akár két ingatlant is felajánlottak volna az apró házért cserébe, de a nő csak négyért lett volna hajlandó elköltözni. Ezen a ponton a tárgyalások megrekedtek.

Az építtetőknek így nem maradt más választásuk, mint úgy megtervezni az utat, hogy az elkerülje Liang házát. Ugyanakkor, miután nem akartak sokat veszíteni az ügyön, a lehető legkisebb kerülőt tették meg.

A Mail Online-nak adott interjújában a tulajdonos azt mondta: bár sokan gondolhatják, hogy háza nagyon kellemetlen és szegényes környezetben van,

A képet némileg árnyalja, hogy a korábban jó kilátással rendelkező, világos lakás most közvetlenül az autópálya tartófalaira néz.

2020-ban végül befejeződtek a munkálatok, Liang azóta él a forgalmas autópálya „közepén”. Bár ő maga nem panaszkodik, a hatóságok továbbra is próbálnak megoldást találni, hogy elbonthassák a picinyke házat. Amíg ez nem sikerül, biztosították a nőt arról, hogy mindent megtesznek azért, hogy biztonságban élhessen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!