Minden idők egyik legjobb teniszezője, Martina Hingis négy év házasság után szakított férjével, Harry Leemann-nal, és lányával, Liával már ki is költözött a családi házból.

Kapcsolódó

"Macskanő-ruha érdekel valakit?" - búcsúzik Serena Williams, aki akkor volt a legveszélyesebb, ha feldühítették

Támadták a bőrszíne, az alkata, a ruhái, de a szókimondó stílusa miatt is, pedig akkor volt a legveszélyesebb, ha feldühítették. Serena Williams a 23 Grand Slam-győzelmével rekordot ugyan nem döntött, de azzal, hogy megvívta a harcait, utat tört az utána következő generációknak.

Igen, szakítottunk, már nem tudjuk megmenteni a házasságunkat. Más életcéljaink vannak, eltávolodtunk egymástól.

A célunk az, hogy a jövőben is ésszerű kapcsolat alakuljon ki közöttünk, elsősorban a lányunk miatt" - erősítette meg Hingis, aki egy lakásba költözött a Zürichi-tó partjára.

Az úgynevezett házasságvédelmi eljárás előírásai szerint a svájci törvények kimondják, hogy a válásra csak két év különélés után kerülhet sor, azaz hivatalosan még várni kell rá.

A 41 éves, kassai születésű klasszis összesen 209 hetet töltött az egyéni és 90 hetet a páros világranglista élén (29 héten át pedig egyidejűleg birtokolta mindkét első helyet).

Egyéniben ötször, párosban 13-szor, vegyes párosban hétszer nyert Grand Slam-tornát, emellett a szezonzáró WTA-vébén kétszer egyéniben és háromszor párosban is győzött. A 2016-os riói olimpián ugyancsak párosban ezüstérmes volt.

Hingis már a második sikertelen házasságon van túl, 2010 és 2013 között a francia díjugrató Thibault Hutin párja volt. A válásuk nem volt botrányoktól mentes, a férj azzal vádolta Hingist, hogy gyakran félrelépett és egyszer az édesanyjával együtt rátámadt és megverte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!