A texasi Michael Kohlhof családja először azt hitte, hogy a férfi elkapta a koronavírust vagy az influenzát. Ha még két napig várnak, biztosan belehalt volna a fertőzött rovar csípésébe.


Egyetlen bolhacsípés miatt mindkét karját és lábfejének egy részét is elvesztette egy 35 éves texasi férfi, írja a New York Post. Michael Kohlhof még a múlt hónapban került be a San Antonió-i kórházba, mert nem érezte a lábujjait. Családja kezdetben azt hitte, hogy elkapta a koronavírust vagy az influenzát.

Nem sokkal később a férfi szeptikus sokkot kapott és az intenzív osztályra került. Kohlhofot

A férfi csodával határos módon túlélte az esetet, és végül július 1-jén lekapcsolták a gépekről. Az orvosok szerint a férfi hirtelen leépülését egyetlen bolhacsípés és annak következtében kialakuló, az Egyesült Államokban rendkívül ritka tífuszfajta okozta, mely kezelés nélkül a máj, a vesék, a szív, a tüdő és az agy károsodását idézheti elő.

Általában a fertőzött bolhák által megcsípett emberek azután fordulnak orvoshoz, hogy a csípésnyom körül duzzanatot vagy kiütést észlelnek, de testvére szerint Michael Kohlhof esetében nem volt szó ilyesmiről. Ha még 48 órát vártak volna, mielőtt orvoshoz fordulnak, a férfi biztosan nem élte volna túl.

A szerencsétlenül járt férfi történetéről több hírcsatorna is beszámolt:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!