A dekorációt vasárnap este fújták meg, kedd reggelre azonban elő is került. A polgármester szerint az üzenet célba érhetett.


Egy bocsánatkérő levél kíséretében vitték vissza azt a bárányszobrot, ami vasárnap loptak a székesfehérvári Városház téren álló betlehemi jelenetből – közölte a város polgármestere.

A szoborlopást a köztéri kamerák is rögzítették, az önkormányzat pedig nyilvánosságra is hozta az esetet. Azt is kérték, hogy akinek tudomása van az elkövetőkről, akkor azt jelezzék a városvezetésnek vagy a rendőrségnek.

Kedd reggelre a történet váratlan, de mindenképpen pozitív fordulatot vett.

Hiszem, hogy ez sokkal többet jelent és számít annál, mintha a rendőrség rendezte volna az ügyet. Azt mutatja, hogy ha kellett is persze némi "motiváció", végül a lelkiismeret győzött egy olcsó és méltatlan tréfa felett” – írta kedden délelőtt Cser-Palkovics András a Facebook-oldalán.

Székesfehérvár polgármestere azt is hozzátette: örül, hogy a fiatalok végül helyesen döntöttek és a hibájukat nem tetézték újabbal, inkább megpróbálták helyrehozni, sőt, beismerték és bocsánatot kértek érte.

„Talán mondhatjuk, hogy ez a gesztus egy jó közbiztonsági és emberi eredmény is” – zárta sorait a városvezető.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!