Egy csoport próbálta meg kirabolni Joe Howard Teague házát június 29-én éjjel, Moreno Walleyben. Miután az elkövetők - akik között legalább egy nő volt - berúgták a ház ajtaját, a 93 éves háztulajdonos pisztolyának csövével találták szemben magukat - írja az abc News.


A nyugdíjas vízvezeték-szerelő éjjel fél egykor hívta a rendőrséget. A diszpécsernek elmondta, hogy több betörő van a házában, akikre fegyvert fog és megpróbálja őket feltartani a rendőrök kiérkezéséig.

A behatolók elkezdték a kezükbe eső tárgyakkal dobálni az idős férfit, egyikük pedig egy horgászbottal megpróbált rátámadni a fegyveres háztulajra.

Mintha bicskával mentek volna tűzharcba

- fogalmazott később Teague.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, életveszélyes állapotban, lőtt sebbel találtak rá a 33 éves Joseph A. Ortegára. A férfit kritikus állapotban szállították kórházba. A szemtanúk később elmondták, hogy a lövés eldördülése után többen futva menekültek a környékről.

Teague-t bevitték a rendőrségre és kihallgatták. A megyei sheriff hivatala azt közölte, az ügy egyelőre jogos önvédelemnek tűnik, de a nyomozás még folyik.

Oscar Malma, akinek a felesége Teague rokona azt monda, a 93 éves férfinek már nagyon elege volt, mert korábban többször betörtek hozzá, a helyi rendőrség pedig nem igazán tudott mit kezdeni a helyzettel. Legutóbb, a lövöldözéssel betörés előtt néhány nappal, június 24-én, szerdán törtek be Teague házába. Malma remélni, a hatóságok is belátják, hogy az idős férfi csak a tulajdonát védte, nem fogják letartóztatni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!