Terjedni kezdett a hír, hogy éjféltől megszüntetik az ársapkát. Ez azonban nem volt igaz.


Azért alakultak ki hosszú sorok péntek este a benzinkutakon, mert az egész országban terjedni kezdett az az álhír, hogy a kormány éjfélkor megszüntetheti az ársapkákat - számolt be róla az RTL Híradó. Ez azonban nem igaz, az intézkedést december 31-ig hosszabbították meg.

A héten azonban Gulyás Gergely valóban arról beszélt, hogy ha az ellátásbiztonság veszélybe kerül, kénytelenek lesznek változtatni.

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A MOL-t azonban hiába kereste szombaton az RTL: érdeklődésükre annyit írtak, hogy a tanker autóik folyamatosan úton vannak, minden kollégájuk az ország ellátásán dolgozik, és csúcsra járatják a logisztikai kapacitásukat.

Az Agrárminisztérium pedig a csatorna érdeklődésére azt válaszolta, hogy a december 5-én életbe lépő brüsszeli olajszankciók már most megnehezítik Magyarország kőolajellátását is. Azonban Szijjártó Péter szombaton jelentette be, hogy Magyarország mentességet kap az olajársapka alkalmazása alól.

Holoda Attila energetikai szakértő a Híradónak azt mondta, hogy az ellátást a politikai okból bevezetett ársapkák nehezítik, mert ilyen alacsony áron a MOL-on kívül nem ad el senki üzemanyagot a magyar kutaknak. Ezért szerinte már régen ki kellett volna vezetni az árkorlátozást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!