Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy vonattal ütközött egy autó vasárnap délelőtt Kecskeméten. A baleset következtében az autó két utasa életét vesztette. Az M1 tudósításából nemsokkal később kiderült, hogy

az autót egy 62 éves nagymama vezette, a hátsó ülésen pedig az unokái, egy 8 és egy 11 éves kislány ült. Ők olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal életüket vesztették a balesetben. A nagymamát kórházba szállították, de állapotáról egyelőre nincs információ.

A kislányok szülei is a helyszínen voltak, az M1 információi szerint teljesen összeomlottak.

Az M1 megtudta, hogy a kislányok az édesapjuknál voltak hétvégén, a nagymama vitte volna haza őket.

A sofőr a piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre. A környékbeliek szerint viszont többször volt arra példa, hogy a lámpa pirosan villogott, de nem vonat nem érkezett, illetve gyakran fordítva is előfordult, hogy a jelzőlámpa fehér volt, ám mégis jött vonat az átjáróban. Ezért sokan figyelmen kívül hagyják a lámpát.

hirdetés

Az InterCity vonat Budapestről Szegedre tartott, az M1 információi szerint ezen a szakaszon az IC-vonatok 100–120 kilométeres sebességgel közlekednek, így a vonatnak esélye sem volt arra, hogy megálljon.

Az autó kettészakadt az ütközéstől. A vonat a jármű hátulját kapta el, az autó eleje körülbelül 50 méterrel távolabb található.

A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a Barka utcát, de már feloldották a forgalomkorlátozást, így járható az útszakasz.


hirdetés