Mint azt mi is megírtuk, szombaton belefulladt egy férfi a budakalászi Lupa-tóba. A hírt az Index tette közzé. A baleset hírét a rendőrség is megerősítette, a Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az esetet a Szentendrei Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A rendőrség bővebb tájékoztatást nem adott az eset körülményeit érintő vizsgálatra való tekintettel. A lap azonban úgy tudja, hogy a baleset a Lupa Beach területén történt, ez a rendőrségnek küldött levelükben is szerepelt, a hatóság pedig nem cáfolta az információt.

Délután a Lupa üzemeltetői közleményben erősítették meg a tragédia hírét. Ebből kiderült, hogy egy 70 év feletti férfi az áldozat, akit sokáig csak a parton kerestek.

"Valóban történt egy baleset, amiért a Lupa üzemeltetői részvétüket fejezik ki a családnak. Szombaton kora délután megkeresték a vízimentőket, hogy egy idősebb, 70 év feletti urat nem találnak, segítsenek a megkeresésben. Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, akik a vízben később megtalálták a férfit"

- írták közleményükben.

Azt is írták, hogy nem a Beach, hanem az Öböl területén történt a tragédia, és cáfolták, hogy nincs megfelelő tájékoztatás a víz mélységéről.

"Lévén bányató, az köztudott, hogy mély a víz, ezért is van fokozott vízimentői szolgálat a Lupa egész területén és mindenhol táblák jelzik, hogy honnantól mélyül a víz" - közölték.

Az Indexnek nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban az elhunyt férfi családja is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>