A szabály azonban nem csak a diákokra vonatkozik: a pedagógusok is csak oktatási célra vagy vészhelyzet esetén használhatják a telefonjukat tanítási időben.


„43 éves vagyok, esti iskolába járok és hamarosan érettségizem. Az első tanítási napon tőlünk is elvették a telefonjainkat és okosóráinkat. Még a velem egykorú tanárnő is nevetségesnek tartja ezt” – mesélte az Eduline-nak egy vidéki gimnázium felnőttoktatásban tanuló diákja.

A kormány augusztusi rendelete szerint a 2024/25-ös tanévtől kezdve a nevelési-oktatási intézményekben korlátozottan használhatóak a kép- és hangrögzítésre alkalmas eszközök, mint a mobiltelefonok és okosórák. Ez azt jelenti, hogy a tanárok a nap elején beszedik ezeket a diákoktól, és azokat műanyag vagy fémdobozokban tárolják a nap végéig, amikor visszaadják őket. Ha valamilyen órán mégis szükség lenne rájuk, akkor az eKrétában kell dokumentálni az eszközök használatát.

De a szabály nem csak a diákokra vonatkozik: a pedagógusok is csak oktatási célra vagy vészhelyzet esetén használhatják a telefonjukat tanítási időben. Ami még abszurdabb, hogy a felnőttoktatásban részt vevő diákoktól is elveszik az eszközöket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!