Amikor az első szexelésed nemi erőszak.


Ezzel a szöveggel osztotta meg barátaival egy 16 éves amerikai fiú, ahogy egy házibuliban közösül egy majdnem eszméletlen részeg 16 éves lánnyal, egy pince sötét sarkában. A New Jersey-ben történt eset az ügyészség szerint egyértelmű. A lány "láthatóan részeg volt, fizikailag kiszolgáltatott, és képtelen volt beleegyezést adni" a szexuális együttlétre. Azaz nemi erőszak történt.

Az ügyben döntő bíró azonban egészen máshogy látta. Amikor az ügyészség kérte, hogy a fiú ügyét a helyi jogszabályokat követve felnőtt bíróság előtt tárgyalják, James Troiano bíró megtagadta a kérést. Az indoklása azonban olyan hatalmas felháborodást okozott, hogy most tömegek követelik, hogy távolítsák el pozíciójából - jelentette a helyi sajtó.

Troiano szerint a bírósági iratokban csak G.M.C. monogrammal azonosított fiú tettét nem kell olyan szigorúan elítélni, mert "jó családból származik", szülei "egy tökéletes iskolába íratták be", ahol "nagyon jó tanuló", és nagyon jó esélyei vannak arra, hogy egy jó főiskolára kerüljön. És bár maga a fiú is nemi erőszakként jellemezte a tettét, a bíró szerint nem számít annak, amit tett.

A bíró kijelentette, amit a fiú csinált "nem hagyományos nemi erőszak", mert a Troiano jellemzése szerinte abban "általában kettő vagy több férfi vesz részt", akik valamilyen fegyverrel kényszerítve viszik áldozatukat egy olyan helyre, ahol nincsen senki, mondjuk "egy elhagyatott épületbe". A videóról pedig közölte, az "csak egy 16 éves, aki ostobaságokat beszél a barátainak".

Troiano elítélően beszélt az áldozatról és a családjáról is, mert szerinte figyelembe kellett volna venniük, hogy a fiú ellen egy felnőtt bíróságon indított per milyen "pusztító hatással" lehet G.M.C. jövőjére.

A lány elleni támadás még 2017-ben történt, és a bíró 2018-ban hozta meg a most nagy felháborodást okozó ítéletet. Az eset most azután került nyilvánosságra, hogy egy fellebbviteli bíróság erősen kritizálta Troiano döntését, és az ügyet visszautalta az elsőfokú bíróságra.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!