Két éjszakát kellett fogdában töltenie egy 17 éves Svájcban élő brit-magyar lánynak, akinek véletlenül a kezében maradt egy krém - írja a 444.hu.

A magyart alig beszélő lány jogász édesapjával érkezett Magyarországra.

Október 22-én, délután fél 2-kor a lány és édesapja a nyíregyházi plázában vásárolgattak, majd különváltak, a lány egy drogériába ment. Az apa telefonon hívta lányát, hogy siessen, menniük kell.

A lány éppen elhagyta volna az üzletet, amikor megjelent a biztonsági őr, hogy közölje, lopáson kapta. A lány ugyanis elfelejtett fizetni egy 1590 forintos krémért, ami a kezében maradt.

hirdetés

A lány elnézést kért, és visszaadta a krémet. A biztonsági őr viszont ragaszkodott hozzá, hogy a lány vele menjen az üzlet raktárába, az édesapát pedig eközben nem engedte be.

A lány rosszul beszéli a magyart, de még a biztonsági őr által hívott rendőrökkel is egyedül kellett beszélnie, ugyancsak magyarul, a jegyzőkönyvet is ezen a nyelven vették fel, és íratták alá vele.

A rendőrök ezután magukkal vitték a lány, apját pedig csak este hat után engedték be hozzá.

Ekkor kezdődött a második meghallgatás. Itt már a férfi is jelen lehetett. A meghallgatás alapja a raktárban felvett jegyzőkönyv volt.

A lány újra elismerte tettét, bocsánatot kért, de így is őrizetbe vették.

A bíróság este 7-kor bezárt, az október 23-i ünnepnap miatt pedig csak két nappal állhatott bíróság elé a lány, ezért két teljes éjszakát a fogdában kellett tölteni. Azért, hogy végül megkapja a legenyhébb kiróható büntetést: szóbeli megrovást.