Egy 15 évesés egy 16 éves magyarcsanádi fiú fulladt bele a bányatóba kedd délután Magyarcsanád és Apátfalva között. Értesüléseink szerint a két középiskolás korú fiú barátok voltak.


Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat elnöke részlétesen is beszámolt lapunknak a történtekről Elmondta, hogy a makói tűzoltók, és a rendőrség is nagy erőkkel érkezett a tragédia helyszínére.

Az egyik srácot a víz felszínén találták meg. Az információ azonban két fiatalról szólt, ezért azonnal elkezdték keresni a másik fiút. A rendőrök eleinte abban reménykedtek, hogy a másik srác esetleg megijedt és elszaladt, ezért helikopterrel is keresték. A helyszínre érkező kollégáink pedig szonárral kezdték keresni a fiút, menet közben azonban az ő holtteste is feljött a víz felszínére és kivitték a partra

- mondta lapunknak Seller.

A vízímentők vezetője szerint nem lehet tudni, mennyire voltak jó úszók a fiúk de feltehetően nem tartoztak a jó úszók közé.

Ezeknek a típusú tavaknak csak a felső fél-egyméteres szintje az, ami felmelegszik, utána pedig már jelentősen csökken a hőfokuk. Ha valaki nincs felkészülve erre, akkor megijedhet és megfulladhat, de az is lehet, hogy birkózott a két fiú

- tette hozzá a mentésben résztvevő vízímentök elnöke.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!