Életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott is egy 14 éves kislányt egy 38 éves férfi, miután nem sikerült magával csalnia - számolt be róla a rendőrség a police.hu oldalon.

Vasárnap délután 5 óra körül a férfi a nyíregyházi vasútállomáson

arra akarta kényszeríteni 14 éves ismerősét, hogy utazzon vele Szolnokra, ő azonban nem akart vele menni. A férfi először a karjánál fogva rángatta a lányt, majd egy késsel életveszélyesen megfenyegette és bántalmazta is. Mindezt látta egy fiú is, aki ismerte a lányt, ezért a védelmére kelt, a 38 éves férfi viszont őt is életveszélyesen megfenyegette.

Ezek után a férfi és a kamaszlány elmentek egy közeli kocsmába, ahol együtt iszogattak. A férfi megkérte egy barátját, hogy vigye Budapestre, a lányt pedig az általa megadott nyíregyházi címre hazaszállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az elfogatóparancs alapján körözött férfit kedden fogták el a fővárosban. A rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki, de ő megtagadta a vallomástételt. A nyomozó hatóság ezért őrizetbe vette és indítványozta az ügyészségnél az előzetes letartóztatását.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrse személyi szabadság megsértése, kényszerítés, és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Á. Róbert 38 éves nyíregyházi lakos ellen.

Címkép: illusztráció (Google Street View)