Megvédte otthonát egy betolakodótól egy 102 éves férfi Angliában. John a BBC-nek mesélte el, hogy kedden egy férfi csengetett be feleségével közös lincolni otthonába azzal az ürüggyel, hogy a villanyt jött ellenőrizni. A férfi azonban rögtön érezte, hogy ez átverés.

"Szélesre nyitotta az ajtót és be is lépett, mire én mondtam, hogy 'ide nem jössz be, haver'"

- mesélte.

A betolakodó ezután megtámadta az idős férfit, aki visszavágott volna neki, de a férfi végül elfutott. Johnnak lett néhány csúnya foltja a karján, de szerencsére nem sérült meg komolyabban.

A 102 éves férfi 97 éves feleségével él együtt, és a család szerint már nem először próbálnak meg így betörni hozzájuk. Az idős pár lánya, Jill elmondta, hogy 6 hónapon belül ez a második ilyen eset, ezért is akarták nyilvánosságra hozni a történteket, hogy felhívják az idősek figyelmét az átverésekre.

hirdetés

"Ez a férfi csúnyán megsebesítette édesapámat, akit ez nagyon megrázott, de képes lett volna visszavágni a kora ellenére. Az édesanyámat is megviselte, ami történt"

- mondta a nő.

Korábban a házaspár beengedett egy magát gázszerelőnek kiadó férfit a házukba, akinek látogatása után eltűnt egy kézitáska és egy pénztárca, ezért már óvatosabbak az ilyen "szakemberekkel".

A lincolnshire-i rendőrség nyomozást indított a mostani eset ügyében. Kiderült, hogy ugyanazon a napon a közelben egy 90-es éveiben járó nőtől pénzt loptak el, így felmerült a gyanú, hogy ugyanaz a tolvaj járt Johnéknál is.


hirdetés