A teljesen egészséges kisfiú az Ábel nevet kapta a kórház dolgozóitól. A kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, Ábel már a negyedik baba, akit ide helyeztek el.


Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház babamentő inkubátorában - számolt be róla a veol.hu a kórház közleése alapján. A csecsemő 3250 grammal került a kórházba, az orvosi vizsgálatok alapján pedig teljesen egészséges.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, Ábel már a negyedik baba, akit ide helyeztek el.

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat, hogy olyan mértékben veszélyeztetve látják saját gyermekük felnevelését, hogy az egyetlen megoldásnak a név nélküli (anonim) magára hagyás tűnhet.Az inkubátorban elhelyezett gyermekek örökbeadásáról a helyi illetékességű Kormányhivatal részeként működő Gyámhivatalok gondoskodnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!