Az egyenként 1 tonnás világháborús robbanószerkezeteket hatástalanították.


Az RTL stábja a helyszínen forgathatott a budafoki bombakiemelés után. Az egészen közeli felvételeken láthatók az egyenként 1 tonnás robbanószerkezetek, amelyeket kiemeltek és hatástalanítottak kora délután a tűzszerészek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

VIDEÓ: Így dolgoztak a tűzszerészek – Az RTL Híradó felvétele az előkészületekről

Reggel óta dolgoztak a tűzszerészek a Duna budafoki szakaszánál, ahol második világháborús bombákat emeltek ki a vízből. A stáb ott volt az előkészületeknél a Duna parton.

Mint arról beszámoltunk, szombaton reggel megkezdődött Budafok egy részének kiürítése, hogy a nap folyamán a Magyar Honvédség tűzszerészei kiemelhessék és hatástalaníthassák a Duna budafoki szakaszán megtalált két, egyenként egytonnás világháborús robbanótestet.

A bombák helyétől számított egy kilométer sugarú körön belül lakóknak és az ott dolgozóknak el kellett hagyniuk a városrészt, a lezárt területre behajtani sem lehet.

Az MTI közlése szerint délután hatástalanították a Duna budafoki szakaszán szombat délután kiemelt két világháborús bombát. A területzárást feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba. Domokos Péter, a Fővárosi Kormányhivatal igazgatója elmondta, újraindult a forgalom a hatos úton, a vasúti közlekedés is helyreáll. Mintegy négyezer embernek kellett szombaton elhagynia otthonát, az önkormányzati szolgáltatást mintegy hatvan ember vette igénybe. A műveletben több mint kilencszáz ember, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a kormányhivatal és az önkormányzat munkatársai vettek részt.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!