A 24 éves amerikai síző az Egyesült Államok sportági szövetségének bejelentése szerint egyelőre Coloradóban marad, a hétvégén Garmisch-Partenkirchenben sorra kerülő lesikló és szuperóriás-műlesikló vk-viadalokat kihagyja, visszatérésének időpontja egyelőre bizonytalan. Jövő héten a szlovéniai Mariborban óriás-műlesiklás és műlesiklás vár a női vk-mezőnyre, Shiffrin mind a négy szakágban érintett.


A 65 éves Jeff Shiffrin vasárnap hunyt el váratlanul, Mikaela és édesanyja pedig még aznap hazautazott az Egyesült Államokba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mikaela Shiffrin ⛷???? (@mikaelashiffrin) által megosztott bejegyzés, Febr 3., 2020, időpont: 7:15 (PST időzóna szerint)

A tragédia állítólag otthoni munkavégzés közben történt, az Aspen Times azt írta, hogy az Eagle megyei halottkém megerősítette, hogy Shiffrin édesapja (aki egyébként altatóorvosként dolgozott) halálos fejsérülést szenvedett.

A közösségi médiaoldalakon Shiffrin ellenfelei és csapattársai, valamint a férfi alpesi sízők többsége is részvétét fejezte ki.

Shiffrin tavaly novemberben is elveszített valakit, aki nagyon közel állt hozzá: a 98 évesen elhunyt nagyanyját, Pauline Condront a legnagyobb rajongójaként gyászolta.

Kiemelt fotó: Facebook/Mikaela Shiffrin


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!