Miskolci Törvényszék elítélte azt az anyukát, akinek magára hagyott gyermeke kiesett az ötödik emeleti lakás erkélyéről.


Az anyuka öt kiskorú (1, 4, 6, 8 és 9 éves) gyermekkel és élettársával Miskolcon, az Avasi lakótelepen lévő 5. emeleti lakásban élt. Mivel tudták, hogy az erkély veszélyes a gyerekek számára, ezért szereztek egy vasrácsot, hogy felszereljék. A rácsot azonban még nem szerelték fel, ezért az erkély korlátjához támasztották.

Az édesanya tavaly augusztusban négy gyermekekkel egyedül volt otthon, valamennyien a lakás erkélyes szobájában tartózkodtak, az erkélyre vezető ajtó azonban nem volt bezárva. A nő valamiért kiment a szobából, ezért a gyermekek felügyelet nélkül maradtak.

A vádlott távollétében a 6 éves gyermek kiment az erkélyre, ahol az erkély korlátjához támasztott rácson felmászott, majd a korláton átbillent és az utca kövére esett. A gyermek életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 1 év fogházra ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a nő büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta.

A bíróság a vádlottat mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól, mert az ezidáig tanúsított kifogástalan életvitele miatt arra érdemesnek találta.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!